Second Chance Design

Second Chance Design

2018. január 11. - Szóró Ildikó

Romantikus kopogtató "jóleszmégvalamire" mütyűrökből

Nagyon szerettem ezt a szandált. Muszáj volt levágnom róla a virágokat, amikor tönkrement, tudtam, hogy valamihez még fel fogom őket használni. Ugyan ez volt a helyzet a csipketrikóval, aminek nagyon tetszett a finom mintája, de használni nem igazán tudtam. A kerek hímzőkeretekért meg mindig is odáig voltam, de sajnos hímezni nem tudok, így ez is csak porosodott a fiókban.

dscf6201_1.JPG

dscf6202.JPG

img_20170520_171131_203.jpg

Az ékszeres dobozom rengeteg törött, félpár, már nem használatos ékszeralkatrészt rejtett, így ezek felhasználásával készítettem egy kopogtatót. A keretet Pentart chameleon gyöngyházeffekt festékkel festettem le. Ez pont olyan árnyalatú, mint a virágok közül a türkiz, és gyönyörűen irizál benne az arany.

A trikót ráfeszítettem a keretre, majd elrendeztem rajta a mütyűröket, és ragasztással rögzítettem mindent.

Szerelem. :-)

dscf6208.JPG

dscf6205.JPGdscf6212.JPG

dscf6206.JPG

Ékszertartó gyümölcsös ládából

Már akkor ékszertartónak láttam, amikor megérkezett benne az eper. Nagyon tetszett az érdessége, szabálytalansága.

Egy nagyon alapos csiszolással kezdtem, ezek a ládák nagyon durva felületűek, így balesetveszélyes lenne úgy hagyni. Simogattam, csiszoltam, simogattam, csiszoltam, amíg sehol nem éreztem már érdesnek.

dscf6198.JPG

dscf6199.JPG

OBI saját márkás blokkoló alapozóval alapoztam le 2 rétegben, egyrészt, hogy semmi ne vérezzen át belőle (biztos, ami tuti), másrészt, hogy spóroljak a festékkel. A natúr fa csak úgy issza magába a krétafestéket. Lignocolor Machiato színnel festettem le 3 réteben, még alapozóval is kellett ennyi, hengert és ecsetet használtam. Nagyon élveztem, hogy nem kell mérnőki pontossággal tökéletesre festeni, szerettem volna, ha a végeredmény is rusztikus.

dscf6200.JPG

A mintát maszkoló szalag segítségével "rajzoltam meg", és Lignocolor Snorkel blue színnel festettem fel. Ebből is kellett 2 réteg.

dscf6204.JPG

IKEA bútorgombokat és szemes csavart használtam akasztóknak. A bedugós fülbevalók polcát benútoltam, hogy stabilabb legyen. Végül nagyon durva csiszolópapírral szabálytalanul megcsiszolgattam az egéxz felületet, hogy réginek tűnjön, és Lignocolor színtelen wax-szal zártam a felületet.

dscf6194.JPG

dscf6200_1.JPG

dscf6197.JPG

süti beállítások módosítása